Härjedalens Fjällmuseum
Draperiet- Novembersnö är designat av AnnMari Myhr och vävt av Kerstin Sundmark

Hyr lokal på Fjällmuseet

Behöver du en lokal för möten, föredrag eller film- och bildvisningar? Eller för en kväll vid brasans sken? Eller för övernattning?

Näsvallssalen är vår vackra samlingslokal, med plats för 126 personer. Salen är utrustad med en ljud-, ljus- och bildanläggning. Den praktfulla ridån heter Novembersnö och i salen finns också utvalda skulpturer av Emil Näsvall.  

Som möteslokal erbjuder vi den sk Logen i Fornminnesparken intill museet. Det är en tidigare IOGT-byggnad från senare hälften av 1800-talet. Lokalen är möblerad för sammanträden, och här finns ett kök. Lokalen passar även för kursverksamhet.

Museets kafé, Café Gästis, kan också abonneras för möten, huvudsakligen utanför ordinarie öppettider.  Här kan du beställa fika och smörgåsar till sammankomsterna vid museet. Kaféet är inrett i mysig härjedalsstil, och här finns en öppen spis.

I Fornminnesparken finns ett gammalt timrat eldhus, ett störrös, som kanske kan passa till din berättarkväll, eller för att dricka något varmt en vinterkväll? Här finns också en timrad säterstuga, som är utrustad med öppen spis, vedspis och varmt vatten.

I anslutning till parken finns också en stuga att hyra för övernattning, Röda stugan. Den är utrustad för 2-3 personer, och här finns kök, dusch och WC.