2020-05-12 16.14

Sökes: Medmänniskor som vill bli kontaktpersoner

Har du en stund över, gillar utmaningar, vill få erfarenhet och en meningsfull fritid passar du som kontaktperson.

En kontaktperson är en medmänniska som är ett stöd till den som har en funktionsnedsättning. Fokus är att ha trevligt tillsammans och umgås kring en aktivitet, till exempel fika, promenera, gå på bio för att bryta en persons isolering.

Vanligtvis träffas man några gånger i månaden. Kontaktpersonen utför uppdraget på sin fritid mot ett arvode som betalas ut av kommunen. Stöd och handledning i ärendet kan ges av kommunen.

Kommunen söker stabila kontaktpersoner i alla åldrar. Ingen särskild yrkeskompetens krävs, däremot krävs stort engagemang och intresse för andra människor

Behoven av kontaktpersoner varierar. Nu behöver två unga kvinnor i Svegsområdet varsin kontaktperson som är runt 25-40 år, aktiv och initiativrik med allmänna intressen.

Samordnare Lena Gustafsson
lena.gustafsson@herjedalen.se