2020-09-15 10.27

Skateboardpark i Funäsdalen öppnad

Skateboardparken vid skolan i Funäsdalen öppnade 12 september 2020. Kommunens tillväxtchef Jonas Kojan var på plats vid öppningen.

Parken har kommit till genom ett samarbete mellan kommunen och skateboardklubben. Kommunen har upplåtit mark.Skateboardklubbens Mikael Dabrowski och Joakim Nornholm har initierat och drivit parkbygget.

Parken är 400 kvadratmeter och ligger vid skolan i Funäsdalen. Bygget har pågått sedan i våras och finansierats av medel från Boverket, Riksidrottsförbundet, bygdemedel och lokala sponsorer.

- Vi är grymt imponerade av det enormt stora medborgarengagemanget från Mikael Dabrowski och Joakim Nornholm som till vardags jobbar på Funäsdalens skola. Under två år har de engagerat sig i att förverkliga en skatepark i anslutning till skolan. Nu har eleverna 20 meter till en gondolbana och 40 meter till Härjedalens första cementerade skatepark. Det måste vara unikt och ökar attraktionskraften för skolan och Funäsdalens by, säger Jonas Kojan.

Många barn och ungdomar samlades för att åka skateboard och kickbike första dagen. Parken har byggts av Nordskate och deras medarbetare bjöd på uppvisning med coola trick vid öppnandet.

Joakim Nornholm, Jonas Kojan och Mikael Dabrowski.

Sidan uppdaterad 2020-09-15 10.27