2020-03-31 08.37

Information och stöd till dig som företagare med anledning av covid-19

Med anledning av den senaste tidens utveckling av coronavirusets (covid-19) spridning har vi samlat ett antal länkar där företagare i Härjedalens kommun kan hitta viktig information.

Den regionala näringslivssupporten

Få information om vad statens räddningspaket för företagare innebär för dig. Det kan även gälla frågor om t. ex permittering, försäkringsfrågor, uppskjutande av skattebetalningar, som en effekt av den uppkomna situationen.

naringslivssupport@regionjh.se
Vardagar kl.8-17

Samlad information för företagare

Verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information om det nya coronaviruset som är viktig för dig som företagare att känna till.

Svenskt Näringslivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för dialog med regeringen angående de negativa konsekvenserna Corona medför för svenska företagare. Här kan du läsa om Svenskt Näringslivs ståndpunkter.

Regeringens krispaket för näringsidkare

Information från Regeringenlänk till annan webbplats om krispaket för svenska företag och jobb

Information från Regeringenlänk till annan webbplats om krispaket för svenska småföretag

Finansiering

Almis Brygglånlänk till annan webbplats är riktat till bärkraftiga små och medelstora företag i Sverige där finansieringsbehov uppstår som en följd av coronavirusets spridning

Korttidspermittering och uppsägning

Arbetsförmedlingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster informerar om vad som gäller vid uppsägning och permittering med anledning av coronaviruset

Tillväxtverkets informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om vad som gäller för korttidspermittering. Staten går in med kraftiga subventioner för att täcka en del av kostnaderna.

Sjukpenning

Information från Försäkringskassanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster angående reglerna för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning och ersättning för vab.

Evenemang

Folkhälsomyndighetens informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om allmänna sammankomster.

Polisens informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om allmänna sammankomster

Restaurang och café

Folkhälsomyndighetenslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster föreskrifter och allmänna råd om att förhindra smitta av covid-19 på restauranger och caféer mm

Skidanläggningar

Slaos rekommendationerlänk till annan webbplats till svenska skidanläggningar

Resor

Information om UD:s arbetelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med anledning av coronaviruset.

Ta stöd av näringslivsavdelningen

Vi på näringsavdelningen finns här för att ge råd och stöd till dig. Slå oss en signal, titta förbi eller boka in en träff.

Jonas Kojan, tillväxt- och utvecklingschef
jonas.kojan@herjedalen.se