2020-05-05 17.13

Felaktiga rykten om covid-19 och äldreomsorgen

Ett rykte har spridits på sociala medier om covid-19 och äldreomsorgen i Härjedalen. Ryktet påstår bland annat att en ung person som arbetar i äldreomsorgen i Härjedalen har avlidit med covid-19. Härjedalens kommun har inte kännedom om något sådant fall.

- Vi har idag inte kännedom om några bekräftade fall av covid-19 i äldreomsorgen, varken bland brukare eller personal, säger socialchef Anda Embretzen.

Om personal provtas och uppger att de arbetar i äldreomsorgen meddelas närmaste chef i berörd kommun om provet visar att personen har covid-19.

- De tre som har avlidit på sjukhuset i Östersund med covid-19 är äldre personer med annan underliggande sjukdom, säger Region Jämtland-Härjedalens presskontakt Anna-Lena Högström.

Läs Region Jämtland-Härjedalens statistik om covid-19.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2020-05-05 17.13