2019-06-25 11.25

Stipendier för högskolestudier

Vill du arbeta som sjuksköterska, fysioterapeut, socionom eller arbetsterapeut i Härjedalens kommun?

Kommunen erbjuder dig som vill börja arbeta hos oss eller som redan är anställd möjlighet att söka stipendium för att studera till sjuksköterska, fysioterapeut, sjukgymnast, socionom eller arbetsterapeut.

De stipendier som beviljas gäller för läsåret 2019-2020.

Krav för att få stipendium

För att kunna få stipendiet måste du måste vara folkbokförd i kommunen och ha goda referenser. Tidigare erfarenhet i yrket är meriterande men alla ansökningar beaktas.

Studierna kan bedrivas på distans eller på annan utbildningsort. Stipendium kan delas ut till den som börjar första terminen men även till dem som kommit en bit i utbildningen.

Sista ansökningsdag 31 augusti 2019

Ansökan skickas till
sociala@herjedalen.se
Härjedalens kommun
Socialförvaltningens stipendier
Medborgarhuset
840 80 Sveg
senast 31 augusti 2019

Beslut om stipendium

Stipendiater föreslås gemensamt av socialförvaltningens ledning och fackliga representanter. Socialutskottet fattar beslut om stipendierna under oktober 2019. Stipendiaterna meddelas efter socialutskottets beslut. Mötestiden är inte fastställd.

Stipendiets utformning

Stipendiater får 3 000 kronor i månaden under nio månader per termin som stipendiet gäller.

Efter varje termin ska du skicka in kopia på terminsintyg på genomförda studier till kommunen. Vid läsårets slut ska du visa att du följt studieplanen på samma sätt som CSN har krav på efter det första läsåret, det vill säga klarat av 75 procent av läsårets poäng.

Ewa Svensson, handläggare

Sidan uppdaterad 2019-06-25 11.25