2019-09-27 12.10

Politiker besöker ungdomsgårdarna

Att ungdomar trivs och stannar kvar är avgörande för Härjedalens kommun. Under hösten besöker politiker ungdomsgårdarna för att prata med ungdomar om vad de tycker om att leva och bo i Härjedalen.

- För att unga ska stanna kvar är det viktigt att de känner sig sedda av lokala makthavare som lärare, föreningsföreträdare och politiker, säger Malin Elmerstig, projektledare för Framtidens position, tillväxt- och utvecklingsförvaltningen.

Mötet sker på ungdomarnas hemmaplan och på deras villkor.

- Vi varvar pingisspelande, kaffe och diskussioner om hur de tänker kring att stanna i Härjedalen. Det här är en dialog vi behöver ha, säger Malin Elmerstig.

Förhoppningen är att politikerna tittar in på sin lokala ungdomsgård då och då framöver.

- Ungdomar är den största grupp som flyttar från Härjedalen och samtidigt den allra sämsta att förlora; de behövs för kompetensförsörjning, har många skattebetalande år framför sig och är i reproduktiv ålder och kan skapa fler härjedalingar, säger Malin Elmerstig.

Hede ungdomsgård får besök 15 oktober 2019, Funäsdalen ungdomsgård 21 oktober 2019. Besöken i Ytterhogdal och Lillhärdal har inte fått något datum än.

Margareta Mahmoud Persson (KD), LG Nordlander (S) och Åke Remén (V).

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2019-09-27 12.10
av Åsa Evertsdotter