2019-10-08 18.20

My Nordberg får idrottsstipendiet 2019

My Nordberg, Sveg, får Härjedalens kommuns idrottsstipendium 2019 för sina starka insatser i tyngdlyftning.

Samhällsbyggnadsutskottet beslutade om priset med motiveringen:

My Nordberg är tjej som verkligen lyft sig och säkrade silvermedaljen på junior-SM. Hon utövar sin idrott med stor hängivenhet till sin sport och siktet inställt mot OS 2024. My Nordberg har med sin vinnarskalle och vilja trotsat motgångar och visar vägen för andra tjejer inne på gymmet.

Idrottsstipendiet är på 5 000 kronor och ska stödja och uppmuntra förtjänstfull idrottsprestation. Stipendiet ska användas till stipendiatens vidareutveckling i sin idrottsgren; träningsläger, utrustning eller liknande.

Stipendiaten ska vara bosatt i, eller tillhöra och tävla för förening som har sitt säte i, Härjedalens kommun. Stipendiet förvaltas av stipendiatens förening.

Priset delas ut på kommunfullmäktige 3 december 2019.

Sidan uppdaterad 2019-10-08 18.20