2019-04-01 10.25

Gastronomisk lunch på förskolor och skolor i Sveg

Eklas, Linda, Susanne, Monika, Ingrid, Maria, Jenny och Preethi lagar gastronomisk skollunch

Under måndag och tisdag besöker Jämtlands ambassadörskockar södra skolans kök. Tillsammans med kökspersonalen lagar de 900 luncher till skolorna och förskolorna i Sveg.

Meny för den gastronomiska skol- och förskolelunchen tisdag 2 april

  • Bakade rotfrukter och grönsaker på örtbädd
  • Chili, lime och ingefärsmarinerad kycklingfilé
  • Rostad ratatouillesås
  • Klyftpotatis
  • Baguetter med tillbehör
  • Karins smoothiedröm

Härjedalens ambassadörskokerska är Maria Ekstam, som till vardags är arbetsledare i köket på Svedjegården i Ytterhogdal, som även lagar mat till skolan och förskolan i byn. Från Torsta deltar Preethi Huczkowski, matinspiratör på Offentlig gastronomi i Jämtland-Härjedalen.

Preethi och Susanne.

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2019-04-01 10.25
av Åsa Evertsdotter