2019-09-13 15.22

Fler elever än väntat i gymnasiet

Fler elever än väntat har börjat på Härjedalens gymnasium i höst. I årskurs 1 började 78 elever och totalt går 220 elever på gymnasiet i Sveg.

- I år har fler elever sökt hit jämfört med i fjol och platserna på ekonomiprogrammet och fordon- och transportprogrammet är fyllda, säger Mona Bryngelsson, verksamhetsstödjare för gymnasiet och vuxenutbildningen.

Den nationella idrottsutbildningen inom alpint får fler och fler elever. Nu går 18 elever den alpina grenen och 30 elever längd- och skidskyttegrenen. 47 av de 48 eleverna kommer från andra kommuner.

- De var så många som ville gå den alpina grenen att vi fick utöka den med två platser på uppdrag av Riksidrottsförbundet, säger Mona Bryngelsson.

Sidan uppdaterad 2019-09-13 15.22