2018-11-27 09.59

Oönskade hantverkare på besök

Firman Husex har kontaktat boende i Härjegårdars lägenheter i Sveg, och erbjuder sig att rensa köksfläktar. Representanten från Husex säger också att hyresgästen ska få en faktura.

- Innan kommunen eller Härjegårdar utför sådana här arbeten informerar vi alltid hyresgästerna. Informationen kommer på papper och har kommunens eller Härjegårdars logotyp. Släpp inte in någon okänd och bestrid falska fakturor, säger kommunens fastighetssamordnare Ann-Kristin Olofsson.

När Härjegårdar utför underhåll av fastigheterna, som att rensa köksfläktar, kommer ingen faktura till hyresgästerna.

- Det är vi som är fastighetsägare, och vi har inte lejt Husex för att utföra detta arbete, säger Anders Persson, Härjegårdar.

Informationen är uppdaterad 27 november 2018, 9.58

Sidan uppdaterad 2018-11-27 09.59