2018-02-27 17.21

Lokalkontor i Ytterhogdal gör arbetsdagarna kortare för Patrik

Kommunen erbjuder medarbetarna att jobba på närmaste lokalkontor. I dagarna står lokalkontoret i Ytterhogdal klart efter renovering och underlättar livet för ekonomen och deltidsbrandmannen Patrik Byström.

– Vi har hittat en bra glesbygdslösning och Patrik Byström är ett levande bevis på det. Att ge medarbetarna möjlighet att kombinera privatliv och arbete är viktigt.

Det säger kommunalrådet Anders Häggkvist, som är nöjd med att kunna erbjuda personalen att jobba på något av de tre lokalkontren i kommunen.

– Både för Patrik och oss är det särskilt viktigt eftersom han även är deltidsbrandman. Att vara flexibel och bidra till att minska resandet är viktigt för oss som arbetsgivare, säger Anders Häggkvist.

Patrik Byström är mycket nöjd med att han kan arbeta i Ytterhogdal flera dagar i veckan. Han slipper resan de fyra milen till Sveg och behöver inte krångla med att byta bort skiften som deltidsbrandman.

– De dagar jag har jour i räddningstjänsten måste jag finnas på plats i Ytterhogdal. För mig är det en stor fördel att kunna jobba här, det spar tid och ger mig mer fritid på hemmaplan, säger Patrik Byström.

Bild på Patrik Byström sittande vid skrivbord i Medborgarhuset.

– Det är bra att ha nära till jobbet och det sparar tid. Att vara på plats i Ytterhogdal är en förutsättning för att jag ska kunna vara deltidbrandman, säger Patrik Byström, som även är ekonom.

Sidan uppdaterad 2018-02-27 17.21