2018-04-03 10.40

Hundra hushåll i Tänndalen utan vatten på grund av frusen ledning

Mellan 50 och 100 högt belägna fastigheter i Tänndalen är utan vatten sedan sent på långfredagskvällen på grund av lågt tryck i ledningarna. VA-avdelningen arbetar med att lösa problemet.

De fastigheter som saknar vatten kan hämta vatten i egna kärl vid vattenverket Fjällnäs.

De fastigheter som är utan vatten på grund av det låga trycket i ledningarna ligger högt upp i Fjällkällan, Hedvallsområdet och Fjällripan.

– Det är högt belägna fastigheter i Tänndalen, öster om Röstavallen, som är berörda, säger Bengt Hjorth, arbetsledare för vatten och avlopp i Funäsdalsområdet.

VA-avdelningen har jobbat sedan sen långfredagskväll och hela natten för att höja trycket i vattenledningarna.

– Vattentrycket är ungefär 2 kilo nu på påskaftons förmiddag, vi behöver ha upp det till mellan 4 och 5 kilo. Vi vet inte vad tryckfallet beror på. Vi fortsätter att jobba tills det är löst, säger Bengt Hjorth.

Vattenreservoaren är full och tryckfallet har inget med vattenbrist att göra.

– Vår uppmaning att spara vatten har hörsammats och det är vi mycket tacksamma för. Tryckfallet är ett helt separat problem och vi hoppas verkligen att vi kan lösa det under dagen så att alla får vatten i ledningarna igen, säger Bengt Hjorth.

Vägbeskrivning till vattenverket i Fjällnäs där det finns dricksvatten att hämta

Åk riksväg 84 västerut mot Norge. Åk cirka 1,8 kilometer väster om nerfarten till Hamraliftarna, över Andersån, och ta andra infarten till höger. Där ligger vattenverket.

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2018-04-03 10.40
av Åsa Evertsdotter