2017-01-30 16.41

POSOM:s arbete

Igår, söndag den 29/1, vaknade Härjedalen till ett chockbesked om ett bråk bland några av våra ungdomar i Sveg som slutade med att en av ungdomarna avled och en annan ungdom kämpar för sitt liv på Östersunds sjukhus.

Ord saknas för att beskriva känslorna hos kära och nära till dem drabbade, hos vänner och bekanta. Våra tankar går till berörda familjer & vänner.

När det sker sådana händelser fordras det att vi sluter upp tillsammans och när beskedet kom till oss på morgonen igår, drog vi igång POSOM-gruppen. POSOM = Psykiskt och socialt omhändertagande. I POSOM-gruppen ingår personal från räddningstjänst, socialtjänst, polis, kyrka, förskola/skola samt sjukvård. POSOM:s samordningsgrupper finns på följande orter Sveg/Lillhärdal, Hede, Ytterhogdal och Funäsdalen.

POSOM:s uppgift är att hjälpa med ett bra omhändertagande av personer som drabbats av olycka. Redan kl.07:00 igår hade dem första stödpersonerna i POSOM-gruppen anlänt till Församlingshemmet och kunde vara behjälpliga medborgare som behövde stöd.

Vi kommer att finnas tillgängliga från POSOM-gruppen mellan kl.18.00–20.00 i kyrkan i Sveg fram till och med onsdag för alla som behöver stöd under denna svåra period.

Justin Cruseman
t.f. Socialchef

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2017-01-30 16.41
av Ingela Kälvedal