2017-03-31 13.25

Nya tåg på Inlandsbanan

Vecka 13 hade Inlandsbanan förmånen att hyra in en modern motorvagn av märket Gredelj att trafikera med på Inlandsbanan. I går nådde tåget sin resa till Sveg efter start från Mora och som senare under veckan ska avsluta sin resa i Arvidsjaur med stopp för visningar på andra orter.

Peter Ekholm, Vd för Inlandsbanan AB

-Inlandet behöver modern infrastruktur. I tider där mobiliteten internationellt ifrågasätts kommer en god infrastruktur i inlandet bidra positivt till den regionala utvecklingen. Vårt mål är att minska restiden på hela banan. Med kortare restid minskas avstånden och det skapas bättre förutsättningar för tillväxt i inlandet säger Peter Ekholm, Vd för Inlandsbanan AB.

Visningen ingår i projekt Inlandspendeln som syftar till att visa på möjligheterna med modern kollektivtrafik på Inlandsbanan. Projekt finansieras av Inlandsbanan AB och kommunerna Östersund, Berg, Härjedalen, Orsa och Mora samt region Jämtland Härjedalen, beslut är ännu inte taget hos region Dalarna.

Förhoppningen är att dessa tåg ska trafikera sträckan Mora – Östersund 2020.

Klicka på bilderna för ett större format.

Klicka på bilderna för ett större format

Sidan uppdaterad 2017-03-31 13.25
av Henry Jonasson