2017-02-01 17.41

Första dagen i nya förskolan

Igår, 31 januari, slogs dörrarna upp i den nya förskolan i Funäsdalen. Förskolan rymmer fyra avdelningar, varje avdelning har en färg (efter färgerna i den samiska flaggan) och barnen är indelade i åldersgrupper. 1-åringar går på röd, 2-åringar går på grön, 3-åringar går på gul och 4-åringarna går på blå.

Huset är ett lågenergihus och har ett giftfritt materialval, likaså är lek, utrusning, möbler och material valt ur ett giftfritt perspektiv.

Personalens arbetsmiljö är också anpassad för hållbarhet, låga bord där barnen äter för att undvika tunga lyft i och ur höga barnstolar. Skötborden är höj och sänkbara så att barnen kan kliva upp själva utan att personalen behöver lyfta.

Golv och tak är av ljuddämpande material och ljudabsorbenter är placerade på de flesta väggar.

-Vi avslutade invigningen för barnen med smoothies och ett rungande HURRA. Vi har gjort islyktor i de samiska färgerna som brinner på kullen utomhus. Nu kommer barnen att leka och bekanta sig med sin nya förskola, och jag har hört många glada skratt och sett förväntansfull upptäckarglädje hos barnen, säger Mimmi Thomsson chef för förskolan.

Kommunens medborgare är välkomna lördag 25 februari på öppet hus klockan 10-14.

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2017-02-01 17.41
av Ingela Kälvedal