2016-09-12 13.31

Telia moderniserar nätet i kommun

30 november 2017 genomför Telia Company en övergång från det traditionella kopparnätet i Härjedalen till tjänster baserade på mer framtidssäkra lösningar, främst via fiber- och mobilnät. Förändringen berör privat- och företagskunder hos såväl Telia som andra operatörer. Telefoni, bredband, tv och olika grossist- och företagstjänster påverkas.

Orsaken till övergången är att kopparnätet inte klarar att möta behoven vad avser kapacitet, stabilitet och driftsäkerhet när allt fler efterfrågar nya och avancerade digitala tjänster. Fiber- och mobilnät är därför redan idag de vanligaste infrastrukturerna för uppkoppling.

I Härjedalen berör övergången hushåll och företag anslutna till nedanstående stationer:

BJÖRNRIKE

MITTÅDALEN

BRÄNDÅSEN

NYSÄTERN

BYVALLEN

OLINGDAL

FJÄLLNÄS

RAMUNDBERGET

FLOR

RANSUNDET

FÅSSJÖDAL

RANSJÖBY

GLISSJÖBERG

STORÅSTRÖMMEN

GLÖTE

TÄNNÄS

HEDEVIKEN

VEMHÅN

HERRÖ

VÄNSJÖ

KOLSÄTT

ÄNGERSJÖ

KÄRINGSJÖVALLEN

ÄLVROSREMMEN

LÅNGÅSKANS

ÖVERBERG

MEDSKOGSBYGGETEftersom tjänster över fiber- och mobilnät erbjuds av en mängd olika aktörer är det den samlade marknaden som erbjuder alternativen till kopparnätet och alla berörda kommer att erbjudas en lösning via Telia eller någon annan operatör. I de fall en kund inte erbjuds en ny lösning av sin nuvarande operatör säkerställer Telia att kunden får möjlighet till information om de alternativ som finns tillgängliga på marknaden. Detta sker via en operatörsneutral kundtjänst dit man kan vända sig för att få hjälp att hitta de alternativ som passar ens behov bäst.

Kundtjänsten har följande kontaktuppgifter:
Telefon: 010 - 130 79 00
info@telekomguiden.se
www.telekomguiden.selänk till annan webbplats

Telia har också särskilda erbjudanden via mobilnätet för kunder som inte längre kan få tjänster via kopparnätet. Routern eller basenheten som ingår i dessa mobila tjänster är anpassade för att användas i hemmet och har kraftfulla inbyggda antenner som fångar upp även svaga mobilsignaler på ett effektivt sätt. Det gör att routern eller basenheten har mobiltäckning även när det inte går att använda en vanlig mobiltelefon. Vid behov finns också möjlighet att montera en yttre antenn på fastigheten.

Mer information om övergången:
www.telia.se/framtidensnatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
www.pts.se/sv/Privat/Telefoni/Fast-telefoni/telias-teknikskiftelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Informationskälla: Telia

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2016-09-12 13.31
av Henry Jonasson