2016-10-06 14.43

Näringsliv ute på Facebook

Under öppnandet av årets företagargala publicerades näringslivsavdelningen på Facebook - live från scenen. Det var när kommunalråden Anders Häggkvist, Victor Ericsson och Therese Kärngaard (kommunalråd i Bergs kommun) hälsade välkomna till årets företagargala som nyheten presenterades - och publicerades. Under talet berättade Häggkvist att kommunfullmäktige i måndags fattade beslut om att Härjedalens kommun ska finnas på Facebook, och samtidigt tog Ericsson upp mobilen och publicerade sidan.

”Det här är såklart otroligt roligt och efterlängtat. Vi som kommun måste anpassa oss efter verkligheten och finnas med i de forum där befolkningen rör sig. Bläcket har knappt hunnit torka på protokollet från måndagens beslut, men vi tyckte företagargalan var ett bra forum att presentera nyheten på” kommenterar Victor Ericsson.

”Detta är det första steget i arbetet med att digitalisera kommunens dialog med befolkningen. Det är även en punkt i Härjedalskontraktet, så det är såklart ett efterlängtat beslut att ta” menar Anders Häggkvist.

Facebook-sidan hittas på www.facebook.com/naringslivharjedalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2016-10-06 14.43
av Henry Jonasson