2015-01-12 11.55

Öppet hus på brandstation

Öppet Hus

I lördags var det öppet hus på brandstationen i Sveg med anledning av att Härjedalens kommun, sedan årsskiftet, gått med i Jämtlands läns räddningsförbund. Kommunalrådet Gunilla Zetterström Bäcke och avgående ordförande för förbundet, Anders Edvinsson, höll varsitt invigningstal.

Gunilla berättade att vägen varit lång för kommunen innan man gått med i förbundet men var glad över att det nu blivit verklighet. Gunilla sa bland annat:

”-Nu är vi här - resan var lång, men jag tror att de här åren av samarbete har varit bra inför våra beslut och inför övergången. Vi ser nu att utbildningar, tillsyner, materialförvaltning m.m. blir bättre och bättre. Under de senaste åren har vi infört IVPA (i väntan på ambulans) i hela Härjedalen, det fanns i Ytterhogdal först och med goda resultat. Med våra avstånd kan det vara avgörande för den sjuke.

Utmaningar finns såklart även i framtiden ex. rekrytering av brandmän/kvinnor. Inte alltid lätt att kombinera jobb och deltidsräddningstjänst. Jag hoppas och vet att förbundet kommer att jobba vidare med rekrytering och utbildning.

Vi är väldigt glad över att vara en turistkommun, under vissa delar av året är vi mångdubbelt så många människor här. Och det kräver ju sitt av räddningstjänsten inte minst alla tillsyner, men även utryckningar. Men jag måste säga att det fixar ni med bravur.

Därför vill jag nu tacka er tjejer och killar för alla era insatser genom åren och önska er fortsatt god yrkesutövning i Räddningstjänstförbundet för Härjedalens bästa, Ni behövs. Hjärtligt tack.”

Öppet Hus hos Räddningstjänsten

Sidan uppdaterad 2015-01-12 11.55