2015-03-31 09.30

Nextjet glada att var tillbaka

Saab 340

Nextjet kommer att trafikera linjen med en Saab 340 som tar 34 passagerare.

Trafikverket har meddelat att Nextjet tilldelats trafiken på Sveg – Arlanda för perioden 30 mars - 24 oktober. Nextjet trafikerade åren 2005 - 2011 sträckan och är nu tillbaka, om än för en kortare tid.

Nu är tidtabellen presenterad och gäller tills vidare. Nytt är att det inte blir något stopp i Mora, så den nya flygtiden mellan Sveg och Arlanda är ca en timme. I ett pressmeddelande från Nextjet säger VD:n Magnus Ivarsson:

– Det är jätteroligt att vi ånyo fått förtroendet av Trafikverket att trafikera Sveg – Arlanda. Sveg var den första reguljära linjen som Nextjet började flyga år 2005 så det känns lite extra roligt att så här 10 år senare vara tillbaka där det en gång började.

- Sveg är en region som behöver en bra och pålitlig reguljärtrafik och inom kort får vi förtroendet att återigen erbjuda just det. Vi känner oss verkligen välkomna tillbaka och ser fram emot att återigen trafikera Sveg – Arlanda säger Henning Lindberg, försäljnings- & marknadschef, Nextjet.

Kommunalrådet Gunilla Zetterström Bäcke säger också att det återigen är tillåtet för kommunens personal och politiker att flyga till och från Sveg.

Tidtabelllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2015-03-31 09.30
av Henry Jonasson