2015-12-18 09.30

Miljöpriset 2015

Enligt av kommunfullmäktige antaget reglemente ska Härjedalens kommun årligen till person, grupp eller dylikt, utdela ett pris till särskilt värdefulla insatser inom miljöområdet.

Årets miljöpris går till Härjeåsjöns Lantgård:

Motivering:
För deras engagemang och framåtanda med sin lantgård som numera är kravkvalificerad. Exempelvis är deras jordgubbsodling en av landets 20 odlare som har kravjordgubbar vilket är mycket ovanligt på våra breddgrader.

Förutom att de odlar så är personerna bakom Härjeåsjöns Lantgård duktiga på att förädla och utveckla sina produkter på ett föredömligt sätt. Vilket är extra roligt eftersom gården har varit i bruk i sju generationer i vårt kära landskap.

Härjeåsjöns Lantgård

Susanne Brunnsberg och Mikael Jonasson tilldelades Härjedalens kommuns miljöpris av Lars-Gunnar Nordlander, miljö- och byggnämnden

Sidan uppdaterad 2015-12-18 09.30
av System Webbmaster