2015-08-07 13.45

Första spadtaget för förskolan

-Idag är det en högtidsdag för oss i Funäsdalen. Nu äntligen kommer byggandet av ny förskola i gång, säger en glad förskolechef, Mimmi Thomsson.

Under högtidliga former togs i går det första spadtaget av nio förskoleelever. Det var ”Ekorrar” och ”Fjällrävar” från Sjöängens och Fjällviolens förskolor som startade bygget. Entreprenören Skoglunds Bygg från Leksand var på plats och berättade bl.a. att planen är att förskolan ska vara klar i december nästa år.

Gunilla Zetterström Bäcke, kommunalråd i Härjedalen, var också glad över byggstarten: -Vi började redan 2009 diskutera en ny förskola i Funäsdalen och efter många turer enades man 2014 om platsen för förskolan. Sedan har arbetet rullat på. Man har gjort en förstudie om hur det ska se ut, man har rivit de gamla byggnaderna som fanns på området och man har sanerat marken. Så nu ser vi med tillförsikt fram emot den nya förskolan.   

Första spadtaget

Förskolechef Mimmi Thomson, gamla kommunalrådet Gottfrid Jonsson och nuvarande kommunalrådet Gunilla Zetterström Bäcke tar det första spadtaget påhejade av förskoleelever

Ritningar på förskolanPDF (pdf, 1.2 MB)
FasadritningPDF (pdf, 1.1 MB)

Ritningar
Förskolebarn

Grävargänget på väg för att hjälpa till med första spadtaget

Förskolebarnen tar första spadtaget

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2015-08-07 13.45
av Henry Jonasson