Feriejobb för ungdomar

Gymnasieelever födda 2003 som är folkbokförd i Härjedalens kommun och inte har annat jobb i sommar har möjlighet att ansöka om sommarlovsjobb, så kallat feriejobb.

Ett feriejobb är detsamma som ett sommarjobb men du ersätter ingen annan personal. Det det krävs inte heller att du på egen hand ska klara av arbetsuppgifterna. Du får handledning och introduktion till de uppgifter du ska utföra.

Ansök om feriejobb

Ansök om feriejobb.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Skapa en inloggning till Mina sidor. Där kan du ändra din ansökan till sökperioden stänger. Där får du besked om du har erbjudits jobb.

Efter ansökningsperioden matchar vi ansökningar mot arbetsställen sen får du information om du erbjudits ett jobb.

På Mina sidor ger du besked om du vill ha jobbet och accepterar erbjuden arbetsplats. Uteblivet svar betraktas som ett nej tack till jobbet. Kontakta handledaren innan din arbetsperiod börjar.

Tre jobbperioder sommaren 2020

Ansök 1 april – 30 april 2020

Jobbperiod 1: 15 juni - 3 juli
Jobbperiod 2: 6 juli - 24 juli
Jobbperiod 3: 27 juli -14 augusti

Lön och utbetalning av lön

Timlön
Lönen för feriearbetande ungdomar förhandlas med facklig part. Förhandling för 2020 är ännu inte klar, men publiceras på denna sida så snart förhandlingen är avslutad.

Gräns för skattefri inkomst
Om du tjänar mindre än 20 008 kronor under 2020 behöver du inte betala skatt. Fyll i den nedre delen på tjänstgöringsrapporten. Läs mer på Skatteverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster . Om du fyller i Intyg om utbetalninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster utan skatteavdrag och skickar till feriejobbsgruppen betalas din lön ut utan skatteavdrag. Notera att du inte ska fylla i blanketten om du tror dig tjäna över 20 008 kr under 2020.

Lämna tjänstgöringsrapport i tid för att få lön
Sista inlämningsdag för tjänstgöringsrapporten är den femte varje månad. Löneutbetalning sker om tjänstgöringsrapporten kommit in i tid och är korrekt ifylld.

Period 1: Lön betalas ut den 27 juli
Period 2: Lön betalas ut den 27 augusti
Period 3: Lön betalas ut den 25 september

Anmäl ditt lönekonto till Swedbank
För att få lönen till ditt bankkonto måste du anmäla ditt kontonummer till Swedbank. Anmälan skickas till Swedbank eller lämnas in på ett Swedbankkontor.

Arbetstider

Information om arbetstider får du av arbetsledaren på arbetsplatsen. Du får arbeta max 90 timmar under en treveckorsperiod vilket innebär 6 timmar per dag plus 30 minuters rast. Arbete utöver 90 timmar och helgarbete ersätts inte.

Du som erbjuds arbete under första perioden behöver jobba in midsommarafton 19 juni om du ska få full ersättning. Det görs efter överenskommelse med arbetsgivaren.

Kommunen betalar inte ersättning för lunch.

Utdrag ur belastningsregistret

Om du arbetar med barn och unga krävs utdrag ur belastningsregistret innan du får börja jobba.

Utdrag ur belastningsregistret beställer du från Polisen (länk till höger). Det tar upp till två veckor innan utdraget kommer till dig med posten. När du har fått utdraget ska det skickas till:

Arbetsmarknadsenheten
Medborgarhuset
842 80 Sveg

Närvarorapportering

Närvaro rapporteras på en tjänstgöringsrapport (länk till höger). Rapporten skickas till Arbetsmarknadsenheten snarast efter genomförd arbetsperiod. Fyll i antal genomförda arbetstimmar per dag och summera.

Din handledare ska skriva under rapporten och intyga din närvaro. Lönerapporten lämnas direkt efter avslutat feriejobb.

Sjukanmälan

Sjukanmälan görs till den ansvarige arbetsledaren och eleven själv anmäler eventuellt till Försäkringskassan är berättigad till sjukersättning. Sjuklön betalas inte ut av Härjedalens kommun.

Skyddskläder och utrustning

Skyddskläder och utrustning tillhandahåller arbetsgivaren. Du som elev är försäkrad genom kommunens olycksfallsförsäkring. Kommunen har ingen försäkring som täcker arbetsgivarens inventarier (gräsklippare m.m.).

Kontakt
Arbetsmarknadsenheten
Feriejobbsgruppen
Medborgarhuset
842 80 Sveg
feriejobb@herjedalen.se

Ansökan

Ansök om feriejobblänk till annan webbplats

Länk till Mina sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (för dig som redan har registrerat en ansökan).

Viktiga datum

Ansök 1 april – 30 april 2020

Period 1
15 juni - 3 juli
Period 2
6 juli - 24 juli
Period 3
27 juli -14 augusti

Blanketter

Tjänstgörings­rapportPDF (pdf, 353.5 kB)

Utdrag belastnings­registretPDF (pdf, 59.6 kB)

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2020-03-24 11.14
av Anna Elfqvist