Turismen

2012-01-10
Funäsdalsområdet måste se till att finns kvällsliv med artister nu är inget som drar.
Vilka yngre vill komma till en plats där kvällslivet har upphört. Det kostar att tjäna pengar därför starta upp ett kvällsliv som drar.

Lars Nilsson

2011-08-15
Spånga upp stigarna vid Svansjön. Nu slits nya stigar upp och befintliga stigar blir 20 meter breda.

"Viklund"

En fråga som kommer upp år efter år, var kan husbilarna tömma sina tankar samt tanka upp dem med färskt vatten? En viktig miljöfråga, då chansen är väldigt stor att de gör av med det ute i naturen. Hur tänker Härjedalens kommun? När kan Härjedalens kommun erbjuda sina husbilsbesökare det?

Husbilsturismen ökar för varje år, det är vårt ansikte utåt. Bor det inte på campingarna så har det ingen möjlighet till tömmning hos dem. Viktigt att någonstans i kommunen ska finnas den typ utav service.

Louise

Kanske skulle kommunen starta ett städföretag till för turisterna (slutstäda och storstädningar). Som jag fattat de har inte skistar de?!  Skulle säkert utnyttjas bara priserna är OK och INTE skyhöga... mera jobb åt villiga unga som gamla!

"A"

Satsa mer på Gold Rush Museum, medan det ännu finns kvar. Men skynda.. för nu säljer han och flyttar med hela sitt nätverk från Härjedalen. Har vi verkligen råd med det?

Britt-Marie Gustafsson

Sätt ut återvinningsstationer vid hotellen på Skalet och Björnrike i Vemdalen.
Våra turister kommer ner på byn och undrar var det finns. Det är klart att de inte sorterar sina sopor när de måste åka två mil för att lämna dem. Folk som kommer hit är så vana och så miljömedvetna idag att de verkligen inte vill kasta sina sopor i samma påse.

Plast, glas, papper o.s.v. borde i.a.f. finnas där. De blir arga och vi tycker det är pinsamt för området.

Caroline

Utveckla turismen med koncept för Européer som bor trångt.

* Marknadsför Härjedalens befolkning per kvm!
* Ljuset på sommaren!

Sälj aktiviteter som skogshuggnings camp, bo ensam i en öde stuga med förråd för en vecka, mountain bike leder som går att cykla dygnet runt på sommaren, fjällvandring mm.

Få Ryanair att flyga på sommaren från några platser i Europa. Låter kanske märkligt, men jag har av tyska vänner fått frågan om att bo i stuga på fjället utan en massa andra människor. De tycker landskapet och "ödsligheten" fascinerar på samma sätt som vi åker till Europas storstäder.

Christian Lewenhaupt

Ta bort stålpar mellan cykelbanan och vägen.
Mellan Systembolaget och kiosken .. jag har varit snart ett år i Sveg .. bilister stannar gärna på vägen när dom ska handla, det är lika bra att vi skapar utrymme för deras bilar, folk är vana att stanna överallt i Sveg och parkera.
Allt handlar om korsningen i Sveg, snart flyttar alla affärer dit. Vi måste göra mera utrymme för bilister inne i Sveg, satsa på det  ... tack.

Kiosken

Den stora björnen borde få sällskap av ett antal små björnar på "fina" platser runt om i Sveg. Man skulle sedan kunna sätta upp kartor för en kort eller lång "björnprommenad" runt Sveg så att turisterna lockas att se mer än bara korsningen och storbjörnen.

Sarah

Alla i Härjedalen bör ha blivit certifierade Härjdalsvärdar genom att ha genomgått en värdutbildning senast år 2008.

Maria

Alla gymnasieelever borde få gå en obligatorisk värdskapsutbildning (och därigenom kunna bli Härjedalsvärdar/guider).

Sarah

Utöka tågtrafiken till bl a Sveg/Vemdalen etc. från ex Stockholm, Göteborg, Umeå.
Perfekt för ex barnfamiljer om man kan åka tåg till fjällen, hälsa på släkt och vänner, shoppa m.m. Med restaurangvagn, familjevagn, sovvagn blir resan riktigt bekväm för alla.

Eva


Sidinformation

Sidan uppdaterad 2013-11-27 10.22
av AnaMaria Fjällgren