Övrigt

Funäsdalen
För att snygga upp Funäsdalens ip ta ur näten ur målen vintertid, ser inte bra ut dessutom är näten dyra.

Gucko Nilsson

Sänk skatten så får vi hit flera företag,genom detta så kommer det även flera människor som vill bo här. Alla måste lära sig hur viktigt det är med ett bra samarbete.

Inger Agnar-andersson

Tankar kring snöröjningen i Vemdalen.

Jag läste i Länstidningen för några dagar sedan att Sven Svensson och Johan Svedberg i Vemdalen inte hade fått sin väg plogad. Det gäller den gamla Håvägen där det finns två åretruntboende hushåll samt ett antal fritidshus. Den väg som jag nyttjar Åkerhögsvägen har ett hushåll åretrunt samt tre fritidshus. Kallmorvägen har tre åretrunt hushåll och ett fritidshus. Tomtebovägen har två åretrunthushåll. Ingen av dessa vägar omfattas av den kommunala fria plogningen längre. Det finns säkert många fler vägar som inte längre omfattas av den fria plogningen.

Däremot Movägen med två hushåll och Brynnvägen med tre hushåll får fortfarande gratis plogning. Man kan inte annat än undra vad det beror på. Någon ansvarig på kommunen kan säkert förklara detta för mig och alla andra som inte har gratis plogning numera. Härjedalens Kommun har enligt uppgift hittills varit den enda kommunen i Sverige som har bistått sin fasta befolkning med gratis plogning.

Mitt tips är att fortsätta med detta. Kommunen kämpar med vikande befolkningsunderlag och har rekryteringsgrupper igång för att få folk att flytta hit. Ett bra argument måste väl vara att alla har gratis plogning.

Bertil Höglund

Inför gemensam kompostering i bostadsområden med lägenheter (i alla fall Härjegårdars)!! Sånt finns redan i flera storstäder (Göteborg till exempel) och det måste väl vara enklare på glesbygden?
Vore jättekul om Härjedalen kunde bli mer miljövänligt. Kompostering kan ju också bidra till att försköna omgivningarna genom att kompostjorden är näringsrik och bra till planteringar.

jlk

Alla nämnder borde ha öppna sammanträden så att medborgare som vill kan sitta med och lyssna, som på kommunfullmäktige. Sekretessfrågor kan läggas i en följd och då är dörrarna stängda. Om det är möjligt borde åtminstone några sammanträden per år läggas på kvällstid alternativt helg, så att fler åhörare har möjlighet att närvara. Särskilt när frågor av stort allmänintresse behandlas, som till exempel simhallen och socialas budgetproblem.

Även om inte så många kommer på alla sammanträden så är det bra goodwill för kommunen om man vill värna om demokratin. Ju bättre möjligheter man har att följa och sätta sig in i aktuella frågor, desto mer engagerade blir man. Tror också att öppna sammanträden kan bidra till att minska politikerföraktet och öka intresset för samhällsfrågor - öppnar man upp så visar man ju att man inte har något att dölja.

jlk
 

Avsevärt bättre infrastruktur behövs för Härjedalens del.  Varför inte öppna järnvägen söderut för persontrafik medan railen ändå ligger där. Eller bygg järnväg till Ljusdal, det vill många. Vet av egen erfarenhet att man praktisk taget inte kan ta sig till Härjedalen med offentliga kommunikationer från västkusten. Nu senast gick det inte att komma över vare sig tågbiljett eller flyg.

Hör dessutom den som expedierar biljetter att man vill ha pensionärsbiljett är det kört. Jag förstår inte när man försöker konstruera visioner att man inte lägger mer krut på offentliga kommunikationer. Busslinjerna är inte sittvänliga. (för 2 år sedan fanns infrastrukturbidrag från EU, utnyttjades främst av Irland,Skottland, men Sveriges riksdag sov). Många i min bardoms skolklass skulle flytta hem om kommunikationerna vore bättre. Tur att jag kan köra bil, så länge det går. Bilen behöver man ratta i ca 6 tim.

Staffan B

Starta upp en etanolfabrik i Sveg och locka hit fler butiker/affärer som exempelvis Willys, Siba och ÖoB. Se till att det skapas fler jobb och fler aktiviteter såsom badhus, bowling och biljard.
Varför finns det inge jobb.

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2014-03-31 08.59
av Henry Jonasson