Livsmiljö

2013-06-25
Funäsdalens idrottsplats måste skötas som förr, nu är den totalt förfallen, trist när den var så fin tidigare.

Lars Olof Nilsson

2011-02-08
Uppskottad långfärdskridskobana
För att göra Svegsområdet än mer attraktivt anser jag att en uppskottad långfärdskridskobana runt Svegsjön vore en investering som säkert många skulle använda. I bland annat Falun, på sjön Runn, har isbanan varit omåttligt populär i motionssyfte, men även som utflyktsmål och samlingspunkt på helgtid för familjer.

Martin Södergårds

2010-12-24
Sätt ut rinken på Funäsdalens IP OMGÅENDE så att barnen får en isbana att använda eller ploga upp på sjön en långa slinga för skridskoåkning.

Gunnar

Vägen till Hälsocentralen och Sykes har flera korsningar inom en kort sträcka. Cykelvägen som finns där är mycket bra men kanske en rondell eller tydligare markeringar och skyltning vore på sin plats. Gående till och från sjukhuset har svårigheter att ta sig över till/från gång- och cykelbanan. En del av sjukhusområdet kan användas till ovanstående rondell.

Ingrid

HK borde göra något åt dessa ägare som inte tar reda på hundbajs och dyligt runt våra gator och närmiljö. Hur vore det med hundlatriner runt om samt vid ex Sandtjärn som ser för hemsk ut ut med hundbajs. Det är inte roligt när barnen kommer hem fulla i hundskit som någon annan hade kunnat tagit reda på innan.

Maria

Se till att Härjegårdar tar bort de gamla jordvärmebryggorna vid Myrgränd. De används ju inte och som det är nu är de en fara för små barn som leker i området - det finns bland annat småpojkar som gillar att raca där med mountainbike och riskerar att fastna i trasiga/murkna bräder och stå på huvudet.

Boende där

Kommunen bör ta på sig ansvaret att bygga en ridanläggning (ridhus och stall).

Pelle

Önskar att det vore vackrare i Svegs centrum! Mer blommor, utecafeer m.m. Torget bör utnyttjas varje dag helst med olika typer av försäljning, det blir en härlig atmosfär med rörelser och dofter.

Ljuva Livet

Med tanke på att det arbetar både Finländare, Danskar och Norrmän vid SYKES, kanske även på andra arbetsplatser, så borde det viktigaste i Kommunbladet även skrivas på dessa språk, framförallt finska. Även på våra "Återvinningsstationer" borde det stå på dessa språk. Det skulle nog göra att de skulle känna sig mera välkomna. Det är trevligt med andra kulturer. Eller kanske på engelska???

Ingrid E

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2014-02-10 09.34
av Henry Jonasson