Näringsliv och arbete

Inlandsbanan

Besökarna i Härjedalen spenderade 1,7 miljarder kronor under 2017. Det motsvarar 1 972 årsjobb. Antalet övernattningar var 3,1 miljoner, varav 1,8 miljoner i kommersiella boenden. Antalet dags- och genomfartsbesök var 1,8 miljoner.

I skidanläggningarna i Härjedalen såldes liftkort för 236 miljoner kronor. Det är en ökning med 13 procent jämfört med 2015. Under samma period ökade antalet skiddagar med 6 procent, vilket indikerar att ökningen handlar om prishöjningar.

Skatteintäkterna från turismnäringen till kommun och landsting var 282 miljoner kronor under 2017. Merparten av de 1,7 miljarder kronor som besökarna handlade för i Härjedalen är kopplade till de stora skidorterna som står för 80 procent av omsättningen.

Distansoberoende tjänster - här finns exempelvis kommunens största privata företag - Sykes som är en leverantör av kundservicelösningar och försäljning inom business process outsourcing (BPO). Sykes Sweden AB har varit etablerat i Norden sedan 1995. På Sykes call center i Sveg arbetar 300 personer.

Energi, vattenkraft, bioenergi samt en snabbt växande vindkraft är exempel på energiproduktioner i Härjedalen. Kring denna energiproduktion satsar kommunen hårt på att skapa ytterligare tillväxt och arbetstillfällen.

Därutöver har vi tillverkningsindustrin med många intressanta företag med tillväxtpotential.

Välkommen att utveckla dina affärer, idéer och etablera din verksamhet i Härjedalen.

Ta gärna kontakt med oss på näringslivsavdelningen.
Du når oss även på naringsliv@herjedalen.se

Vi finns också på facebook

Timbanken, 5 kostnadsfria konsulttimmar till ditt företag.

För mer info klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nyfiken på att flytta hit?
Har du funderat över att flytta till, eller etablera företag i Härliga Härjedalen? Här kan du läsa om hur det är att leva och verka i kommunen.

Se vår nya broschyrlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2018-06-14 14.58
av Åsa Evertsdotter