2017-06-09 15.12

Studenten 2017

I dag var det äntligen studenternas dag. Det började med samling på skolgården innan man gick i kortege till kyrkan för traditionell avslutning och stipendieutdelning.

Bildstipendium
"För ett välutvecklat bildspråk och stor kreativitet"
Fanny Andersson.

FFÖT
Varje år delar skolans trivselförening, FFÖT ut premier till några av studenterna. FFÖT står för föreningen för ökad trivsel vid Södra skolan och Härjedalens gymnasium. Föreningen startades *troligen* under 70-talet, viss mystik finns kring föreningen, och drev länge Cafeterian på skolorna.

Delar av det överskott som genererades under den tiden delas nu ut till avgångselever på både Gymnasiet och Högstadiet.

Stipendiet ges till elever som skött sina studier på ett bra sätt, samtidigt som de bidragit till en bra och positiv stämning i både sin klass och för hela Härjedalens gymnasium.

Årets premier delades ut av FFÖT’s kassör Magnus Simonsson och gick till följande studenter:
Emma Backén
Max Hammarberg,
Junior Holmin,
Mustafa Khavari och
Sanna Mattsson Wallin

Stiftelsen Morgården
Syskonen, Manfred Svensson, Erik Svensson, och Märta Lindgren, från Morgården, Tännäs kyrkby, fattade beslut att bilda en stiftelse för att bland annat främja ungdoms utbildning genom att utge stipendier som uppmuntran till elever från dels högstadiets avgångsklass i Funäsdalen, dels gymnasieskolans avgångsklass i Sveg.

Stipendiater skall vara en pojke och en flicka, med föredömligt uppträdande och som visat ambition, i respektive skola.

Årets stipendiater:
Alexander Johansson och Sofia Högare,

HKH Hertigen av Jämtlands stipendiefond
En elev fick även stipentiet av HKH Hertigen av Jämtlands stipendiefond. Stiftelsens syfte är att uppmuntra ungdomar i Jämtlands län till vidare studier vid universitet och högskolor.

Det kom även en personlig hälsning från Landshövdingen, kungens representant i länet Jöran Hägglund som hälsar och gratulerar:
Emma Backén

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2017-06-09 15.12
av Henry Jonasson