Ungdomskort

Ungdomskortet är ett busskort som ger alla ungdomar mellan 6-19 år folkbokförda i Härjedalens kommun möjlighet att åka gratis med länstrafiken hela året.

Ungdomskortet är personligt och gäller för obegränsat antal resor med buss i Jämtlands län. Se länstrafikens webbplats för mer detaljerad information om ungdomskortetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kortet gäller från 1 januari det år du fyller 6 år till och med 31 december det år du fyller 19 år. Du har samma ungdomskort hela tiden och när du inte längre har rätt till kortet spärras det automatiskt.

Ditt ungdomskort är en värdehandling - förvara ditt kort väl

Om du tappar ditt kort ska det förlustanmälas på kommuns webbplats för ersättningskort  för att du ska få ett nytt. Har du inte tillgång till internet kan du ringa 0680-161 00 helgfri måndag-fredag 8-12. Ersättningskortet har en självrisk på 125 kronor och skickas till din folkbokföringsadress tillsammans med en faktura på avgiften. Är du under 18 år krävs målsmans uppgifter.

Är du nyinflyttad och inte har fått något kort kan du göra din beställning under Ersättningskort

Under tiden du väntar på ditt ersättningskort ansvarar du själv för dina resekostnader genom att köpa biljett på bussen - det gäller gäller alla 6-19 år.

Bidra till en säker och trygg trafikmiljö - oavsett när du befinner dig på eller nära väg och trafik. Uppsikt, omtanke och försiktighet gör trafiken säkrare för alla.

Ha alltid reflex på dig den mörka årstiden. Använd alltid bälte i fordonet du reser med.

Trevliga resor med ditt ungdomskort!
Härjedalens kommun i samarbete med Länstrafiken i Jämtlands län.

Länstrafiken

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2018-08-07 14.33
av Åsa Evertsdotter