2018-09-05 11.53

Renoverade och moderna lokaler i Ytterhogdal

Ett av de nya klassrummen i Ytterhogdal med möbler anpassade för modern undervisning.

Moderniseringen av skolan, förskolan, biblioteket och kommunkontoret i Ytterhogdal har kostat 15 miljoner kronor. Från förskoleklass till årskurs 6 går idag 37 elever, i förskolan finns 17 barn.

Med ändamålsenliga lokaler och ny teknik anpassad för modern undervisning är Ytterhogdals skola utformad för lärande av högsta klass.

- Även på små orter bedrivs undervisning av stora mått; Ytterhogdals skola är ett bevis på det. Den är också ett bevis på att vi tycker att barn, utbildning och kultur är viktigt och prioriterat, säger kommunalrådet Anders Häggkvist.

Det finns många hörnor att plugga, vila eller umgås i på skolan i Ytterhogdal.

Skolmiljön är lugn och tyst. Skolan har fullt utrustad musiksal, textilsal och bildsal. Till vårterminen blir salar för hemkunskap och träslöjd klara. I samma veva flyttar fritidsgården in i skolans lokaler.

- Det är roligt för elever och personal att arbeta i en modern skola med nya pedagogiska möjligheter och det är bra att biblioteket finns i samma lokaler. Det uppmuntrar elever till läsupplevelser och boklån, säger Gunnel Gyllander, tillförordnad skolchef.

Filialföreståndare Jessica Strand i det nya biblioteket i Ytterhogdal.

I bibliotekets barnavdelning finns läsplatser för små läsare.

De nyrenoverade lokalerna samlar alla kommunala verksamheter i Ytterhogdal i en byggnad. Det gör det enklare för medborgarna och det minskar kommunens kostnader Det skapar även möten mellan elever och bybor i alla åldrar.

- Att ha alla verksamheter under ett tak gör att vi kan samordna och samarbeta på ett enkelt sätt när alla jobbar närmare varandra. Elever i olika åldrar gör det möjligt att ha en röd tråd i undervisningen från förskolan till sjätte klass, säger Gunnel Gyllander.

Sidan uppdaterad 2018-09-05 11.53