2018-05-22 11.23

Nationaldagen firas på många orter i Härjedalen

Jordgubbstårta

Nationaldagen firas med sång och dans på fem ställen i Härjedalen.

HEMBYGDSGÅRDEN I HEDE
Nationaldagen firas klockan 12-15 med sång och musik från utescenen, kakfrossa, boksläpp av bygdebok nummer 37, tipsrunda för barn och tombola. Lars Bygdén välkomnar nya svenskar klockan 13.

FORNMINNESPARKEN I FUNÄSDALEN
Samling vid Härjedalens fjällmuseum klockan 13 för gemensam marsch till Fornminnesparken. Nina Nylander spelar näverlur, spelmansmusik och sång av Stefan Ström. Presentatör är Bo Lundmark. Sång av Beatrice Vall. Gottfrid Jonsson delar ut smycken till nyfödda och välkomnar nya svenskar. Servering. Museet öppet 11-15. Vid dåligt väder samling i museet.

Arrangör: Härjedalens fornminnesförening och Härjedalens fjällmuseum.

HEMBYGDSGÅRDEN I VEMDALEN
10.30 Kaféet öppnar.
11.00-11.30 Andakt ledd av kyrkan. Utomhus vid fint väder, inne på logen om det regnar.
11.30 Fikapaus med hembakat bröd. Försäljning av flötgröt.
12.00 Allsång med Vemdalskören. Utdelning av diplom och förtjänsttecken. Kommunalråd Anders Häggkvist delar ut gåvor till nyfödda och nya svenskar.
13.30 Information från föreningslivet i Vemdalen: Vemdalens IF, Vemdalens snöskoterklubb, GT-gården, Företagarföreningen, Hån och Vemdalens fiskevårdsförening och Vemdalens hembygdsförening.

Hantverk tillverkat på hembygdsgården visas hela dagen. Lekområdet öppet för barn.

Arrangör: Hembygdsföreningen, Vemdalens kyrka och Hedebygdens församling i samarbete med Studieförbundet vuxenskolan, Svenska kyrkan, Vemdalskören, föreningslivet i Vemdalen och Vemhån och Härjedalens kommun.

HEMBYGDSGÅRDEN GAMMELTRÄDE I YTTERHOGDAL
11-15 Musikunderhållning av BridgeBand, mottagande av svenska flaggan, som levereras av mc-ordonnans. Jan-Erik Svensson välkomnar nya medborgare.

GAMMELGÅRDEN I SVEG
12.00 Torget i Sveg
Wolfman cruisers bjuder på åktur från torget i Sveg till Gammelgården. Om upphämtning önskas ring Lasse Lind 070-217 89 96 för att boka senast dagen innan.

13.00 Gammelgården
Flagghissning, nationalsång och tal av Beatrice Ask. Thomas Wiklund delar ut minnesgåvor till barn födda under året och hälsar nya svenska medborgare välkomna. Kulturskolan framför musik och sång. Barnbibliotekarie Erik Larsson ordnar tipspromenad. Fika, flötgröt, varmkorv och lotteri.

Arrangör: Gammelgården och Wolfman cruisers.

Sidan uppdaterad 2018-05-22 11.23