2018-07-24 14.50

Lägesrapport bränderna runt Kårböle tisdag 24 juli

Härjedalens kommun har under dagen en person på plats i räddningstjänstens stab i Färila för att upprätta samband och kanaler för kommunikationsutbyte.

Rapport från kommunens tjänsteman i räddningstjänstens stab i Färila klockan 13.30.

Sektor 1 Nötberget
Området är lugnt. Räddningstjänsten har kontroll på de påbörjade begränsningslinjerna. Den nordvästra begränsningslinjen finns ungefär 1 kilometer från länsgränsen.

Sektor 4 Enskogen
Räddningstjänsten kraftsamlar kring begränsningslinjen norrut, som ligger ungefär 5 kilometer från länsgränsen.

De närmaste dagarna, onsdag - fredag, är läget kritiskt norrut eftersom vinden väntas ligga i den riktningen. Terrängen är extremt gynnsam för brandspridning.

Fokus ligger på att bredda begränsningslinjen norr om Enskogen. Försök kommer att göras med skyddsbränning; man bränner bort skog för att förhindra brandspridning. För att kunna utföra skyddsbränning krävs gynnsamma förhållanden. Om skyddsbränningen inte går att genomföra arbetar räddningstjänsten fortsatt med att vattna begränsningslinjen.

Karta över brandområdetPDF (pdf, 1.8 MB), skogsbrand Gävleborg 23 juli 2018 19:00

Sidan uppdaterad 2018-07-24 14.50