2018-03-06 17.55

Jobb och karriärmässa för ungdomar på Skalet

Härjedalens gymnasium arrangerar jobb- och karriärmässan för ungdomar på Skalet onsdag den 14 mars. Medarrangörer är Arbetsförmedlingen i Härjedalen och Ung framtid.

Syftet med jobb- och karriärmässan är att visa framtida rekryteringsbehov, ge vägledning för ungdomar och arbetssökande i yrkes- och utbildningsval och att marknadsföra utbildningsvägar. Mässan vänder sig till gymnasieelever, deltagare i projektet Ung framtid i södra Norrland och andra som är inskrivna på Arbetsförmedlingen.

– Härjedalens arbetsgivare har stora behov av arbetskraft. Med mässan vill vi visa vilka jobb- och karriärmöjligheter som finns i kommunen. Situationen i Härjedalen är extrem i jämförelse med andra regioner i södra Norrland. Konkurrensen gällande arbetskraft hårdnar mer och mer och är en tillväxthämmande faktor för Härjedalen, säger Eva Bäck, arbetsförmedlingschef i Härjedalen.

På mässan deltar 40 utställare som visar vilka yrkes- och utbildningsvägar som finns för framtida jobb. Under dagen hålls seminarier i olika ämnen.

Dagen avslutas med en föreläsning av Leo Razzak kl. 13-14.30. Han är skådespelare, tv-producent, social entreprenör och föreläsare med fokus på integrations- och motivationsfrågor.

Dag: Onsdag 14 mars.

Tid: 9.30–13.

Föreläsning med Leo Razzak: 13.00–14.30.

Var: Vemdalsskalet.

Sidan uppdaterad 2018-03-06 17.55