2019-01-03 20.13

Bolag tar över vatten, avlopp, slamtömning och renhållning

Den här texten uppdaterades 3 januari 2019.

Den 1 januari 2019 tar Vatten och miljöresurs över all kommunal verksamhet som rör vatten, avlopp, slamtömning och renhållning i Bergs och Härjedalens kommuner. Vatten och miljöresurs är ett kommunalt aktiebolag som ägs av Bergs och Härjedalens kommuner.

All information som rör vatten, avlopp, slamtömning och renhållning finns numera på Vatten och miljöresurs webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bolaget har bildats för att klara framtida utveckling inom VA- och miljöområdet till exempel att rusta åldrande anläggningar, leva upp till ökade miljökrav, klimatanpassning och framtida investeringsbehov.

Nya kontaktvägar

Från 2 januari 2019 tar Vatten och miljöresurs emot frågor om kommunalt vatten och avlopp, slamtömning, sophämtning och avfall på telefon 010-25 15 315.

Från 2019 finns informationen på den nya webbplatsen vattenmiljoresurs.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Besluten som ledde fram till VA-bolaget

VA-bolagets styrelse utsedd

Beslut i kommunfullmäktige 27 november 2017 om samverkan mellan Bergs och Härjedalens kommuner, ärende 216.PDF (pdf, 1.9 MB)