2017-10-20 12.55

Samisk inspirationsdag

Kommunens kockar har under veckan sammanstrålat i Funäsdalen för en planeringsdag för mat i det samiska köket. Målsättningen var att få inspiration och utbyta erfarenheter.

Josefin Sandgren som delägare av Jille Ren och Vilt, beskrev maträtter från det samiska köket. Hon kommer också att bistå med recept och tillagningsanvisningar.

Josefin visade stor kunskap av samisk inspirerad matlagning och det blev ett givande möte för alla.

Menyn matsedelsgruppen kom överens om är:
Lunch till skola, förskola, servicehem och matlåda
Avsmakningsmeny
Blodpannkaka med Souvas och/eller Renskav med sockermakaroner
Kall lingongröt med lättvispad grädde

Middag till omsorgen:
Kokkött på ren med hjärta, tunga, potatis, kålrot och morot

Menyn kommer att serveras under december månad.

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2017-10-20 12.55
av Henry Jonasson