2017-02-22 13.24

Pristagare och stipendiater

Idrottspris, idrottsstipendium, kulturpris och kulturstipendium delades under högtidliga former ut vid kommunfullmäktiges möte den 20 februari. Pristagarna och stipendiaterna är:

Kulturstipendium (5 000 kr)
Johanna Grip, Ytterhogdal Motivering:
För sitt engagemang att lyfta hembygdsrörelsen genom den prisbelönta hemsidan och genom egna initiativ och breda samverkan i syfte att stärka kulturen i samtiden.

Kulturpris (10 000 kr)
Jon Henrik Fjällgren, Mittådalen Motivering:
Han har med sin musik lyft fram den samiska kulturen på ett nytt sätt med fokus på den yngre generationen.

Idrottsstipendium (5 000 kr)
Jessica Persson, Hede Motivering:
För sina fina motorsportresultat, inom såväl folkrace som rally, och för hennes driv och mål att alltid bli ännu bättre.

Idrottspris (10 000 kr)
Emilia Dahlgren, Team Walles, Tännäs Motivering:
En mycket ambitiös och träningsvillig tjej som "crossade" det mesta motståndet förra vintersäsongen med bl.a. två SM-GULD och ett VM-SILVER. Emilia är också en stark ambassadör för vårt Härliga Härjedalen.

Här ses 2016 års pristagare, Jessica Persson, Emilia Dahlsten, Johanna Grip samt AnaMaria Fjellgren som tog emot Jon-Henrik Fjellgrens pris.

Sidan uppdaterad 2017-02-22 13.24
av Ingela Kälvedal