2018-11-01 14.17

Lärarstipendier 2017

Under de senaste åren har det varit allt större svårigheter att rekrytera pedagoger med rätt behörighet till förskola/skola. Med anledning av detta vill vi uppmuntra sökanden från vår kommun att studera på lärarutbildningen, då vi tror att möjligheten att rekrytera personal därmed skulle öka.

De utbildningar som kan ge stipendium är lärarutbildningar inom förskola, grundskola och gymnasiet.

Stipendiet ska sökas senast 31 maj 2017.

Stipendium
Stipendium på 3000 kr/mån erhålls i 9 månader/läsår, samt att efter avslutade studier garanteras en tillsvidareanställning som behörig lärare i kommunen. Efter att man som nyanställd har arbetat i 3 år hos Härjedalens kommun utfaller en ersättning på 30 tkr.

Den person som kan bli aktuell för stipendium ska vara folkbokförd i Härjedalens kommun och studierna kan bedrivas på distans eller på annan utbildningsort. Stipendiet kan delas ut dels till de som påbörjar sina studier i höst och dels till de som redan studerar.

Sidan uppdaterad 2018-11-01 14.17