2017-01-19 11.12

Kommunens kockar träffades

Kommunens kockar har sammanstrålat med restaurangbranschen i Härjedalen. Målsättningen är att få inspiration och utbyta erfarenheter. Kommunens matsedlar kommer att vara fokuserade på fler lokala produkter och med jämna mellanrum ha Härjedalstema.

Första träffen var i höstas i Funäsdalen där kockar från samtliga kök inom kommunens organisation fanns på plats tillsammans med Emil Bertilsson från Skoogs Krog i Funäsdalen. Nu har den andra träffen ägt rum. Denna gång i Lillhärdal tillsammans med renägare Niklas Walkeapää. Dagens tema var att planera matsedel till samernas nationaldag den 6 februari. Diskussioner fördes om tillagning av renkött och goda tillbehör.

-Min vision innehåller bra kvalitet på maten och även mathantverk! Så mycket som möjligt från grunden. Vi behöver ett större utbud och en sak vi vill fokusera på är närodlat, berättar Klaus Dudenhöfer kostchef i kommunen.

Fakta kommunens matsedelsgrupper
Kommunens alla kockar samlas med jämna mellanrum i matsedelsgrupper där man utbyter erfarenheter och planerar matsedlar för kommunens kostverksamhet som också näringsberäknas. Härjedalens matsedlar utgår från Livsmedelsverkets rekommendationer, kommunens kostpolicy och Hälsoskyddsmyndighetens S.M.A.R.T-koncept.

Niklas Walkeapää hälsar välkommen.

Kommunens kockar samlade i Lillhärdal.

Kockträffen ägde rum i Lillhärdal hos Andrea och Robert som är nyinflyttade i byn. De har köpt det gamla bageriet och har startat en garn- och hantverksbutik. Till våren planerar de att öppna ett café.

Sidan uppdaterad 2017-01-19 11.12
av Ingela Kälvedal