2017-06-20 09.58

Köket på Svegsmon klart

Köket på Svegsmon är nu, lagom till sommaren, färdigrenoverat. Det var i höstas under tillsyn av personalen från miljö-och byggförvaltingen som ett antal brister upptäcktes. Dessa är nu åtgärdade och kostchef Klaus Dudenhöfer är mycket nöjd med arbetet. Han har också införskaffat ett antal nya maskiner som ska bevara kvaliteten på maten samtidigt som arbetsbänkar m.m. är ergonomiskt anpassade för personalen.

-Jag arbetar med kvalitet på allt jag gör och med ett helhetstänk. Nu har vi egna köttdjur som vi lämnar i väg för slakt. Sen tar vi hand om köttet på Svegsmon och här har vi nu satt in flera bra maskiner som underlättar arbetsprocessen och samtidigt bevarar näringen i maten på bästa sätt. Vi har satt in en ”köttbullsmaskin” som kan göra 8000 köttbullar i timmen eller 4000 biffar i timmen. Sen har vi investerat i en ny automatisk ugn, en förpackningsmaskin och slutligen en kyl-och frysmaskin. Det här tillsammans med de nyrenoverade lokalerna gör att köket här på Svegsmon är riktigt, riktigt bra, berättar Klaus.

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2017-06-20 09.58
av Henry Jonasson