2016-10-31 18.11

Träff i paketprojekt

Härjedalens kommun deltar just nu i ett projekt, paketprojektet, vars mål är att försvåra tillgången till nätdroger och öka tryggheten för anställda på postens utlämningsställen samt att öka samverkan mellan olika aktörer. Det är länsstyrelserna i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland som står bakom projektet. Men även Polis region norr, Åklagarkammaren, Tullverket, DHL, Schenker, Posten, ICA, COOP, handelsanställdas förbund samt kommuner från de fyra norrlänen deltar. Genom samverkan, utbildning och att synliggöra problem kring utdelning av paket som man misstänker innehåller droger, hoppas man försvåra näthandeln av droger.

Nyligen har en träff anordnats i Hede där ca 20 personer från olika lokala företag deltog. Man samtalade om frågor kring utlämningsställen och nätdroger. Medverkade gjorde också Polisen Härjedalen, tullverkspersonal från Sundsvall samt kommunens ANDT-samordnare.

Sidan uppdaterad 2016-10-31 18.11
av Henry Jonasson