2016-12-15 12.39

Pristagare och stipendiater 2016

Nu har samtliga pristagare och stipendiater blivit utsedda. De utsågs i dag av nämnden för bildning, fritid och kulturs sista sammanträde för året.

Kulturstipendium (5 000 kr)
Johanna Grip, Ytterhogdal
Motivering:
För sitt engagemang att lyfta hembygdsrörelsen genom den prisbelönta hemsidan och genom egna initiativ och breda samverkan i syfte att stärka kulturen i samtiden.

Kulturpris (10 000 kr)
Jon Henrik Fjällgren, Mittådalen
Motivering:
Han har med sin musik lyft fram den samiska kulturen på ett nytt sätt med fokus på den yngre generationen.

Idrottsstipendium (5 000 kr)
Jessica Persson, Hede
Motivering:
För sina fina motorsportresultat, inom såväl Folkrace som Rally, och för hennes driv och mål att alltid bli ännu bättre.

Idrottspris (10 000 kr)
Emilia Dahlgren, Team Walles, Tännäs
Motivering:
En mycket ambitiös och träningsvillig tjej som "crossade" det mesta motståndet förra vintersäsongen med bl.a. två SM-GULD och ett VM-SILVER. Emilia är också en stark ambassadör för vårt Härliga Härjedalen.

Utdelningen av priser kommer att ske under nästa kommunfullmäktige 20 februari kl.13.00.

Ett stort grattis till er alla!

Sidan uppdaterad 2016-12-15 12.39
av Henry Jonasson