2016-02-16 09.55

Hemtjänsten får utmärkelse

Hemtjänsten i Funäsdalen får Ränningsvallens byalags utmärkelse Landsbygdens hjältar. Byalaget överlämnade tårtor och diplom under fredagskvällen när Inger Söderholm och Karin Busk från hemtjänsten gjorde sitt kvällsbesök hemma hos Karin och Otto Larsson i Ränningsvallen.

Hemtjänsten får utmärkelse

Karin Busk och Inger Söderholm från hemtjänsten i Funäsdalen tar emot Ränningsvallens byalags pris Landsbygdens hjältar.

– Vi är glada och mycket överraskade. Vi har spekulerat hela vägen om varför vi skulle åka två stycken hit ikväll. Vi gissade på bröllop och allt möjligt. som skulle inträffa, säger Inger Söderholm och Karin Busk enstämmigt. Nu ska vi först äta tårta med Otto och Karin och sedan på jobbet.

Hemtjänsten i Funäsdalen har fyra mil enkel väg för att göra ett besök i Ränningsvallen hos Karin och Otto Larsson, som båda är 92 år.

Byalaget vill med priset Landsbygdens hjältar uppmärksamma de dagliga insatser som är viktiga för en levande landsbygd. Det är framförallt de enskilda människornas insatser och engagemang som är avgörande för att livet på landet ska fungera.

Det är tredje året priset delas ut. Tidigare har det gått till Leif Grävare och hans plogbilschaufförer i Tännäs och Ingrid Hedmark och lantbrevbärarna i Hede.

Motiveringen lyder:
För er hjälpsamhet och vänlighet, för att ni gör det lilla extra, för att ni kommer varje dag oavsett väder och väglag. Tack vare er kan de som vill bo kvar hemma i byarna.

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2016-02-16 09.55
av System Webbmaster