2016-11-16 16.27

Andra plats för Bästa Tillväxt 2016

Företagen i Härjedalens kommun är näst bäst i Jämtlands län när kreditupplysningsföretaget Syna granskar tillväxten i näringslivet. Företagen i kommunen kommer på andra plats Bästa Tillväxt 2016.

Varje år delar kreditupplysningsföretaget Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. Syna granskar boksluten från alla svenska aktiebolag, och utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Nu presenteras vinnarna i den tionde upplagan av priset.

Östersunds kommun vinner Bästa Tillväxt 2016 i Jämtlands län, följt av Härjedalen på andra plats och Krokom på tredje.

-Att vi har duktiga företagare i kommunen vet vi sen tidigare. Men det är kul att få ett kvitto på det. Företagen är grunden i kommunen och det är de som skapar tillväxt, säger Anders Häggkvist, kommunalråd i Härjedalen.

Som Sveriges äldsta kreditupplysningsföretag har Syna lång erfarenhet av företagsbedömningar. Med detaljerad information om alla svenska företag följer man utvecklingen i näringslivet på nära håll.

– För oss på Syna känns det både kul och meningsfullt att dela ut priset för tionde gången. Bästa Tillväxt är en viktig mätning eftersom den uppmärksammar kommuner med en bred, stabil tillväxt i näringslivet. Regioner där många företag växer har en tryggare utveckling, säger Harald Stjerna, Informationsansvarig och delägare på Syna.

Sidan uppdaterad 2016-11-16 16.27
av Henry Jonasson