2015-01-30 16.20

Tobaksprevention lönar sig

Härjedalens kommun medverkade på spridningskonferensen i Östersund. Spridningskonferensen är en stor konferens i Östersund som handlar om kunskapsutbyte inom ANTD-området (alkohol-narkotika-tobak-dopning). Konferensen växer från år till år. I år deltog ca 350 personer från hela landet.

Agneta Roberts och Agneta-Östlund-Rehnsberg från Härjedalens kommun föreläste om det tobaksförebyggande arbetet som kommunen gör.

Agneta och Agneta

-Ett strukturerat arbete med tobaksförebyggande insatser har givit ett positivt resultat på tobaksattityden hos våra ungdomar. Att även alkoholvanor bland våra unga gör samma neråtgående resultat gör att det fortsatta preventiva arbetet blir bara roligare och mer utvecklande och ett tecken på att vi jobbar med rätt metoder. Nyckelorden för oss är: Kartläggning, prevention, utbildning samverkan och långsiktighet, säger Agneta Roberts.

Läs mer på: riskbruk.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
mobilisering.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2015-01-30 16.20
av Ingela Kälvedal