2015-11-24 11.10

Tåg till Härjedalen slår nya rekord!

Resandet med tåg har mer än fördubblats de senaste 20 åren i Sverige. Till Destination Vemdalen har det inte gått att åka tåg sedan SJ lade ner persontrafiken på Inlandsbanan 1992.

Destination Vemdalen återupptog julen 2012 tågtrafiken under vintermånaderna. Det gjordes dels med hjälp av Inlandståg AB som på Destination Vemdalens uppdrag kör daglig persontrafik mellan Östersund och Mora via Röjan station, samt att de investerade i ett eget nattåg för trafiken från Malmö till Röjan station som ligger 20 minuter från skidområdet.

Destination Vemdalen kör dagtågtrafiken i projektform med stöd från Region Jämtland/Härjedalen samt Härjedalens och Bergs kommuner och den övriga näringen inom destinationen.

Se pressmeddelande från Destination Vemdalen ABPDF (pdf, 71.5 kB)

Sidan uppdaterad 2015-11-24 11.10
av System Webbmaster