2015-10-06 10.41

Kulturarrangemang i Härjedalen

Torsdagen 1 oktober invigdes utställningen ”Kommunens Kronjuveler” av chefen för Bildning- Fritid och Kultur, Carina Nilsson. Utställningen är en avslutning av arbetet med att inventera, kartlägga och katalogisera all konst inom kommunens ägo. Ett arbete som Mats Haldosén utfört under senaste 1,5 året.

Utställningen består av ett 80-tal utvalda föremål av främst lokala konstnärer och inom olika konstyttringar och tekniker. Det är konst från kommunens alla hörn. Intill varje föremål finns en beskrivning av konstnären och konstverket samt var konsten ”till vardags” finns att beskåda.

Utställningen pågår till och med onsdagen 28 oktober. Under utställningens period mellan klockan 16.00-19.00 måndag-torsdag erbjuder en utställningsguide besökarna information, samtal och anekdoter kring vissa verk och kring den utförda inventeringen.

Anita x3:
Söndagen 4 oktober fylldes Café Cineast av Musik, sång och teater i form av den kritikerrosade föreställningen ”Anita x3”, framförda av systrarna Sofia och Gabriella Lockwall samt Malena Jönsson. ”Anita x3” handlar om 60-talets svenska schlagerdrottning Anita Lindblom, i tre olika skepnader; Den hon är, den hon ville vara och den offentliga bilden av henne. Besökarna bjöds på humor, allvar och svensk musikhistoria, men framför allt; mycket skratt och glädje.
Föreställningen arrangerades av kommunen i samarbete med Café Cineast.

Anitax3
invigning.okt