2015-08-27 09.23

Invigning av ”porträttväggen”

Invigning av tavelvägg

Gunilla Zetterström-Bäcke tillsammans med sina företrädare Arne Ring, Olaf Andersson och Lennart Olsson, saknas på bilden gör Gottfrid Jonsson

I Medborgarhuset i Sveg har porträtt satts upp på samtliga kommunalråd som funnits under kommunens dryga 40 år. Under gårdagen var det invigning och tidigare kommunalråd var inbjudna. Närvarande under invigningen var förutom ett antal anställda och politiker, nuvarande kommunalråd Gunilla Zetterström-Bäcke samt hennes företrädare Arne Ring, Olaf Andersson och Lennart Olsson. Gottfrid Jonsson kunde inte närvara.

Olaf Andersson (S) 1974-1988
Arne Ring (S) 1989-2000
Lennart Olsson (S) 2001-2008
Gottfrid Jonsson (S) 2009-2012
Gunilla Zetterström-Bäcke (S) 2012-

Kommunalråd

Härjedalens första kommunalråd Olaf Andersson och nuvarande kommunalråd Gunilla Zetterström-Bäcke

Gunilla inledde och hälsade alla välkomna:
-2014 firade vi 40 år som storkommun. Det var då iden kom till porträttväggen. Det är roligt att ni alla kunde komma. Vi har till och med några i personalen som varit med alla 40 år, bland andra några på ekonomiavdelningen och Ann-Christin Eriksson här på kansliet. De har överlevt oss alla. Det måste visa på en trygg personal.

Idén till porträttväggen kläckte kommunsekreterare Ulrika Persson när Gunilla höll på att fräscha upp sitt 70-tals inspirerade kontorsrum. - Du kan sätta upp tavlor på alla tidigare kommunalråd på väggen så de kan övervaka att du sköter dig, sa Ulrika med glimten i ögat.

Samtidigt arbetade Mats Haldosén med att inventera all konst i huset och han tyckte idén var bra och tillsammans med webbadministratör Henry Jonasson började de gräva i kommunens bildarkiv. Detta resulterade i de porträtt som nu satts upp i övre Ljushallen.  Mats kontaktade de tidigare kommunalråden och bjöd in alla till en liten invigning.

-Det här har varit en trevlig stund i allt ordinarie arbete. Vi har vandrat runt lite i huset på en nostalgitripp och pratat om hur det var förr, berättar Gunilla.

Sidan uppdaterad 2015-08-27 09.23
av Henry Jonasson