2015-10-15 08.14

Invigning av lekpark i Vemdalen

Vemdalens skola

Idag var det invigning av den nyrustade lekparken vid Vemdalens skola. Barnen var förväntansfulla och såg fram emot att få börja använda redskapen.
- ”Chillagungan” är bäst, berättade eleverna. Lekparken har varit eftersatt en längre tid och eleverna på skolan tröttnade på att vänta på att den skulle rustas så de skrev ett brev till kommunens fastighetsavdelning där de påpekade bristerna och vad de önskade sig.

-Det blev nästan allt som vi önskat oss; ”chilla-gunga” (som egentligen heter något annat), gungbräda och klätterställning. Det kommer också att göras en cykelbana. - Föräldrar kommer att hjälpa till att färdigställa den, berättar eleverna.

Arbetet har gått fort, cirka tre veckor har det tagit. Hälsinge Entreprenad har utfört arbetet och Sune Svensson berättar att de har arbetat med lekparker på fler platser, bland annat i Ljusdal: -Det är viktigt att det blir ett bra grundarbete, det är till exempel 40 cm djup sand som lekställningarna är nergrävda i. Sen har vi haft bra hjälpredor och påhejare. Några av grabbarna har nog varit mer hos oss än på lektionerna…

Kommunen har under senaste året arbetat med att rusta lekplatser på skolorna. Malin J Pananen, kommunens landskapsingenjör, berättar att nu återstår bara Hede, där upprustningen börjar våren 2016. Malin berättar också att lekplatserna är öppna för allmänheten när det inte är skolverksamhet.

Klicka på bilden nedan för flera bilder.

Sidan uppdaterad 2015-10-15 08.14
av System Webbmaster