2015-03-26 09.31

Grattis VM-medaljörerna!

VM i skotercross avgjordes i Älvsbyn, i Norrbotten, helgen 21-22 mars. Sex härjedalingar deltog, fem från Team Walls och en deltagare Lofsdalens skoterklubb. Alla svenska förare var uttagna av SVEMO (svenska motorcykelförbundet) genom prestationer under året och förra årets VM-placeringar.

Damklassen bestod av 18 damer där man körde tidskval för att få välja placering på start. Ronja Revelj och Emilia Dahlgren hade bra träningstider och var laddade inför finalen, vilket också syntes när målflaggan drogs då både var på pallen i FIM World Cup Women.

I herrklassen (trimmat 600cc) hade Sverige 18 uttagna förare varav fyra från Härjedalen. Nisse Kjällström, Johan Eriksson, Henrik Revelj och John Stenberg. Herrarna körde ett kvalheat var av de 18 bästa gick direkt vidare till final. De som inte var bland dem fick köra sista chansen där två kvalificerade sig vidare till final.

Nisse Kjällström och Johan Eriksson gick till final och presterade fina resultat. John Stenberg gick också till final men bröt och Henrik kvalde inte till finalen.

Härjedalens kommun säger grattis till alla fina prestationer!

Här ses medaljörena från Härjedalen i årets skotercross VM. Emilia Dahlgren brons, Nisse Kjällström silver, Ronja Revelj silver, alla tävlande för Team Walles MK.

Härjedalsresultat:
VM Damer: