Sommarjobb för ungdomar

Du som är född 2000 eller 2001, är folkbokförd i Härjedalens kommun och inte har annat sommarjobb har i år möjlighet att ansöka om feriejobb.

En feriejobb är detsamma som ett sommarjobb men ersätter ingen annan personal. Det det krävs inte heller att du på egen hand ska klara av arbetsuppgifterna. Du får handledning och introduktion till de uppgifter du ska utföra.

Ansökan
Ansök om en ferieplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Skapa en inloggning till "Mina sidor". Där kan du ändra din ansökan till sökperioden stänger. Där får du besked om du har erbjudits feriejobb.

Efter ansökningsperioden matchar vi ansökningar mot arbetsställen, sen får du information om du erbjudits ett feriejobb.

Det är viktigt att du på "Mina sidor" ger besked om du vill ha feriejobbet och därmed accepterar erbjuden arbetsplats. Uteblivet svar betraktas som ett nej tack till feriejobbet. Kontakta handledaren innan din arbetsperiod börjar.

Perioder 2018:
18 juni – 6 juli
9 juli – 27 juli
30 juli - 17 augusti

Arbetstid
Information om arbetstiderna som gäller får du av den ansvarige arbetsledaren på din arbetsplats. Du får arbeta max 90 timmar på en treveckorsperiod vilket innebär 6 timmar/dag plus 30 minuters rast. Arbete utöver 90 timmar samt helgarbete ersätts ej.

Du som erbjuds arbete under första perioden behöver "jobba in" midsommarafton 23 juni (6 timmar) om du ska få full ersättning. Detta görs efter överenskommelse med arbetsgivaren.

Ingen lunchersättning utgår från kommunen.

Belastningsregistret
För dig som erbjuds arbete inom barnomsorg så krävs att du lämnar ett utdrag ur belastningsregistret innan du får påbörja ditt feriejobb.

Ett sådant utdrag beställer du själv från polisen (se länk till höger på denna sida). Tänk på att det tar upp till två veckor innan utdraget kommer hem till dig. När du har fått utdraget ska det lämnas in eller skickas till Arbets-marknadsenheten.

Skicka det till "Arbetsmarknadsenheten, Medborgarhuset, 842 80 Sveg", eller lämna det till oss personligen på Svegsmon (Svegs Hälsocentral) -ta till höger direkt innanför entrén och titta efter skylten "Arbetsmarknadsenheten"

Ersättning (2017):
Ungdomar som fyller 17 år (eller mer) under året: 68 kr/tim
Ungdomar som inte fyller 17 år under året (om förekommande): 55 kr/tim
Feriearbeten inom vård: + 5 kr/tim

Närvarorapportering
Närvaro rapporteras på en tjänstgöringsrapport (finns i länk till höger på denna sida). Rapporten skickas till Arbetsmarknadsenheten snarast efter genomförd arbetsperiod. Fyll i antal genomförda arbetstimmar per dag, kom ihåg att summera.

Viktigt är att din handledare skriver under rapporten och intygar din närvaro. Lönerapporten lämnas direkt efter avslutat feriejobb.

Löneutbetalning
För att kunna få lönen utbetald till ditt bankkonto måste du också anmäla ditt kontonummer till Swedbank (se länk i högermarginalen).

Anmälan ska skickas till Swedbank eller lämnas in på något av deras lokalkontor. Du kan kontakta oss om du vill ha ett svarskuvert.

Sista inlämningsdag för tjänstgöringsrapporten är den 5 varje månad. Löneutbetalning sker enligt nedan under förutsättning att tjänstgöringsrapporten kommit in i tid och är korrekt ifylld.

Period 1: utbetalt den 27 juli
Period 2: utbetalt den 27 augusti
Period 3: utbetalt den 27 september

Om du tjänar mindre än 19 247 kr under hela 2018 behöver du inte betala skatt. Fyll i den nedre delen på tjänstgöringsrapporten, se även Skatteverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sjukanmälan
Sjukanmälan ska göras till den ansvarige arbetsledaren och eleven själv anmäler eventuellt till Försäkringskassan om denne är anmäld där och är berättigad till sjukersättning. Sjuklön betalas inte ut av Härjedalens kommun.

Skyddskläder och utrustning
Skyddskläder/utrustning tillhandahåller arbetsgivaren om så erfordras. Du som elev är försäkrad genom kommunens olycksfallsförsäkring. Kommunen har ingen försäkring som täcker arbetsgivarens inventarier (gräsklippare m.m.).

Kontakt
Arbetsmarknadsenheten, Feriejobbsgruppen
Medborgarhuset
842 80 Sveg
feriejobb@herjedalen.se

Ansökan

Länk till vår ansökningssidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länk till "Mina sidor"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (för dig som redan har registrerat en ansökan)

Kultur på gatan
Nytt för i år är att Studieförbundet Bilda och Härjedalens kommun kommer att erbjuda feriejobb i ett projekt som heter Kultur på gatan som pågår under perioden 18 juni-
6 juli.

Kan du jonglera, sluka eld, spela instrument, spela teater, dansa, sjunga eller har du någon annan talang? Vill du stå på scen inför en publik? Då kan du söka feriejobb i projektet Kultur på gatan.

För Kultur på gatan kan även åldersgrupperna 2002 och 2003 söka feriejobb.

Repetitioner sker under första veckan i Sveg. Spelperioden sker runt om i Härjedalen under de två nästföljande veckorna. Arbetsgivaren ordnar skjuts under spelperioden.

Länkar

Information: www.bilda.nu/kulturpagatanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ansökan:
https://docs.google.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Viktiga datum

  • Ansökan öppen 1 april - 30 april
  • Period 1: 18 juni - 6 juli
    Period 2: 9 juli - 27 juli
    Period 3: 30 juli - 17 aug

Blanketter

TjänstgöringsrapportPDF (pdf, 235.8 kB)

KontoanmälanPDF (pdf, 65.5 kB)

(Kontoanmälan lämnas till Swedbank eller skickas till "Swedbank AB Sveg, Svarspost, Kundnr 25055005, 842 20 Sveg)

Utdrag belastningsregistretPDF (pdf, 59.6 kB)

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2018-04-17 12.20
av Åsa Evertsdotter